tisdag 19 juni 2012

Recension: Bong - Mana Yood Sushai

Nästan varje dag upptäcker man ny musik som man blir förälskad i. Nu senast är det Bong som förfört mig med sin medititativa och drömska drone. Drone kan vara extremt jobbbigt att lyssna på men Bong låter istället den repetitiva musiken falla ner i en psykedelisk fåra där vi tas med i den dimma som bandnamnet antyder och upplevelsen är väldigt behaglig.

Det fjärde släppet "Mana Yood Sushai" består av två spår vars totala speltid är nästan 50 minuter. Det är svårt att gå in på detaljer eftersom detta måste ses som en helhet.
Det här är musik att verkligen lyssna på. Gitarrslingorna blir regnbågar som tar dig ut i universum. Det finns inslag av indisk musik vilket förstärker känslan av att musik är någonting andligt ja nästan religiöst.

Det är också kul att skivans andra spår heter "Trees, grass and stones" som en hyllning till det svenska proggpionjärerna.

"Mana Yood Sushai" finns tyvärr inte på Spotify men man kan lyssna på Bongs spelning på Roadburnfestivalen 2009 här: Bong - Live at Roadburn 2009

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar