fredag 3 augusti 2012

Recension: Radar Men From The Moon - Echo forever

De senaste årens stoner- och retrorockvåg har även resulterat i en uppsjö intressanta band som ägnar sig åt den mer psykedeliska sidan av rockmusiken. Arvet efter Pink Floyd, Can och Hawkwind förvaltas idag av band som Astra och andra på bästa sätt. På nätet kan man botanisera på bloggar som Stonerobixxx i timmar och ständigt upptäcka nya band som befinner sig i omloppsbana kring galaxen Rock.
Radar Men from The Moon är ett holländsk trio som tidigare släppt en EP som man kunna lyssna på via Bandcamp.com. Nu kommer fullängdaren som även den finns att införskaffa via just Bandcamp och mitt råd är att du stödjer bandet för här finns kvalitéer som man inte ofta stöter på. 

Instrumental musik kan ofta bli enahanda men här binder Radar Men From The Moon ihop plattan med snygga samplinga av röster. De sju spåren utgör en helhet som tar dig med på en resa i riffets magiska värld. Det är smekande melodislingor som erbjuder meditativa stunder där man omsluts av musiken i en varm färgglad våg av ljud. Ibland bryts lugnet av eruptioner av gitarrer som monotont mal på och skapar en vägg av krautigt oljud. Naturligtvis tänker man också på band som Isis men här finns ändå så mycket originalitet i genomförandet att ”Echo forever” känns som något helt nytt. 
Det här är fullständigt okommersiell musik som bygger mycket på improvisation och känsla. Något som bör premieras. Musiken känns äkta och berör mig på ett sätt som jag sällan upplever. Musiken har så mycket själ att det nästan gör ont att lyssna på den. Och det är inte ofta jag kan säga att det händer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar