tisdag 8 april 2014

Obey: Salem's Pot - "...lurar ut dig på prärien"


Svenska doldisarna Salem’s Pot har genom sina två tidigare demosläpp ”Watch me kill you” och ”Sweeden” visat att de är kapabla till att leverera kompetent psykedelisk stonerrock av högsta kvalitet. När nu fullängdaren släpps på vinyl bevisar man att de två första givarna inte bara var rena lyckoträffar.

Vi snackar långsam, doominfluerad stoner med kraftiga drag av psykedelsikt 60- och framförallt 70-tal. Den aningen kitschiga estetiken är hämtad från det senare årtiondet både grafiskt och innehållsmässigt i texterna. Drogromantisk Hammerskräck när det är som bäst alltså. Men den största behållningen är att svepas med i den mäktiga vågen av gitarrer som sköljer över dig som lyssnare som en monstervåg. Det är en omtumlande resa in i ett musikaliskt universum där endast Electric Wizard och Sleep vågat färdas förut.
 
Med tre spår med en dryg speltid på 35 minuter så är ”…Lurar dig ut på prärien” en lika skrämmande som magisk tripp ut i vildmarken. Vi dansar som peyoteberusade stonerdervischer och dyrkar den heliga feedbacken från monolitliknande gitarrförstärkare samtidigt som vi ser häxbålen i fjärran. Sinnesutvidgande svart rockmagi när det är som bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar